Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesLogistiek
Hoe laat ik een zending bij Logistiek via Bol leveren?
Hoe laat ik een zending bij Logistiek via Bol leveren?

Bekijk hier aan welke voorwaarden de zending moet voldoen

Kenny Lipman avatar
Geschreven door Kenny Lipman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je gebruik maakt van Logistiek via Bol en een LvB-zending voormeld dan dienen er aan bepaalde voorwaarden voldaan te worden. Bij luchtvracht werkt dit anders dan bij zeevracht.


Luchtvracht

Mits er is gekozen voor een luchtvracht zending met als afleveradres één van de warenhuizen van Logistiek via Bol (LVB) dan hebben we hier een klein stappenplan:

  1. Spreek met je leverancier af dat jouw dozen niet zwaarder wegen dan 15 kilogram per stuk. Dit is het maximum gewicht per doos dat LvB aanneemt. 📦

    Het is de verantwoordelijkheid van jouw leverancier om de goederen zodanig te verpakken en te beschermen dat de goederen in een goede staat aankomen. In onze ervaring is de karton kwaliteit vaak slecht en de dozen te zwaar, waardoor er vaak bij onze agent in China al beschadigde goederen worden aangeleverd. Ons advies is dat je de producten laat verpakken in inner cartons voordat ze verpakt worden in de export carton. Voor de export carton raden wij “double corrugated cartons” aan. Zie ook dit artikel!

  2. Je maakt een concept voormelding aan in jouw bol.com dashboard. Hierdoor krijg je de BSKU-labels. Jouw leverancier dient deze te bevestigen op alle producten.

  3. Je ontvangt van ons een e-mail wanneer de verwachte leverdatum bekend is. Meld je LVB-zending aan in je bol.com dashboard. Hierdoor krijg je de verzendlabel(s) en paklijst. Deze kun je aanleveren als reactie op de mail die wij sturen. De mail om de LvB-labels op te vragen ontvang je automatisch van ons wanneer er een verwachte leverdatum is.

  4. Wanneer de leverdatum bekend is, maak je je LvB-voormelding af. De leverdatum kun je altijd opvragen en is bekend zodra je zending in Nederland is. Hierdoor krijg je de verzendlabel(s) & paklijst(en). Deze stuur je naar forwarding@boloo.co of in de chat op forwarding.boloo.co. Wij zorgen er dan voor dat jouw pakketten worden gelabeld zoals het hoort. Dit is een voorbeeld sticker, deze kun je terug vinden in je bol.com verkoopaccount nadat je jouw zending definitief hebt voorgemeld. Bovendien moet de paklijst in minimaal 1 doos zitten, maar bij voorkeur in meerdere dozen. ✅

image1.png

Zeevracht


Voor zeevracht gaat het als volgt.

Je laat de leverancier de BSKU-labels bevestigen op de producten. Je meldt de LvB-zending dus alleen als concept voor, zodat je alleen de BSKU-labels krijgt. Daarna laat je het door ons naar NL verschepen en zetten wij je zending in onze loods.

Daar kunnen wij de paklijst en verzendlabels voor je labelen. Deze stuur je dan ook vlak voor aankomst in onze loods naar ons toe! Je zult door e-mails van ons op de hoogte worden gebracht wat de status van je zending is. Zodra de eerst mogelijke leverdatum bekend is krijg je een e-mail om deze te bevestigen via een link. Ook is de link zichtbaar in je bol.com dashboard.

Via dezelfde link kun jij de LvB-documenten uploaden. Wij doen de rest. ✅

Was dit een antwoord op uw vraag?