Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesLogistiek
Hoe minimaliseer je de kans op schade tijdens transport?
Hoe minimaliseer je de kans op schade tijdens transport?

Praktische tips die je direct kan toepassen. 😉

Kenny Lipman avatar
Geschreven door Kenny Lipman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Schade aan je producten is iets wat je zeker weten wil voorkomen. Het kost je simpelweg tijd & geld om dit te kunnen herstellen, en dat is zonde. Het traject van China naar Nederland is ver (7.500 km vliegen of 15.000 km varen) en jouw pakketten worden door veel mensen behandeld.

Hier een aantal tips om schade te beperken of te voorkomen:

  1. Laat je leverancier extra verpakkingen meesturen. Dit gebeurt vaak tegen een kleine vergoeding.

  2. Gebruik extra sterke dozen. Dit zijn 'double of triple corrugated cartons' en geven aan hoe vaak het karton gegolfd is. Hoe meer golven, hoe steviger je doos is!

  3. Laat de doos volledig intapen in een H-vorm aan de bovenkant. Vraag je leverancier om 'Scotch Heavy Duty Packaging Tape', of simpelweg het sterkste tape wat ze hebben.

  4. Laat je leverancier hoekprofielen ('corner profile carton') gebruiken. Dit kan van karton of ander materiaal. Dit beschermt de hoeken en randen van jouw dozen.

  5. Zorg ervoor dat er een top & bottom cover zit in de cartons. Dit is een kartonnen plaat aan de onder- en bovenkant van de doos. Hierdoor is de kans op waterschade kleiner en blijven de productverpakkingen aan de randen van je dozen goed.

  6. Maak de dozen niet te zwaar. Hoe zwaarder de doos is, hoe groter de kans is dat deze scheurt of inzakt. Gebruik bij voorkeur dozen tussen de 15-20 kg.

  7. Gebruik opvulmateriaal in de dozen. Hierdoor blijven de verpakkingen vastzitten en gaan ze minder snel schuiven in de dozen.


Laatste tip: vraag altijd om foto's van je leverancier vlak voordat je zending vertrekt naar ons warenhuis. Hierdoor heb je bewijs dat de producten in goede staat zijn vertrokken.

Hieronder een video welke uitbreidt op de punten die hierboven zijn omschreven, check it out. 😄

Was dit een antwoord op uw vraag?