Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesFacturatie
Wat is een export clearance en waarom word ik ervoor gefactureerd?
Wat is een export clearance en waarom word ik ervoor gefactureerd?

Lees hieronder wat een export vergunning inhoudt en waarom je er voor gefactureerd wordt!

Sten van Zijl avatar
Geschreven door Sten van Zijl
Deze week bijgewerkt

Je hebt een zending bij ons aangemaakt en ontvangt een transportfactuur met daarop kosten voor een 'export clearance'. In dit artikel ga ik je uitleggen wat een export clearance is en waarom we dit naar jou door factureren!

Zoals we jouw goederen bij binnenkomst in de EU moeten inklaren, dienen deze goederen ook uitgeklaard te worden wanneer ze China verlaten. Normaliter verzorgt onze partner in China deze uitklaring. Zij kunnen namelijk gehele consolidatie vluchten & containers met één handeling uitklaren onder 'E-commerce goederen'.

Het kan daarnaast ook zo zijn dat jouw leverancier heeft aangevraagd of we voor jouw zending een aparte uitklaring kunnen verzorgen. De reden dat jouw leverancier hierom vraagt is omdat dit belastingtechnisch in zijn voordeel werkt. Wanneer we jouw zending namelijk apart uitklaren komt jouw leverancier in aanmerking voor de BTW-teruggave. Als jouw zending samen in bulk met de andere consolidatie zendingen van die vlucht of container worden uitgeklaard, is dit niet het geval.

Aangezien onze partner in China hierdoor een extra uitklaring en dus een extra handeling moet verrichten, factureren zij ons hier €45 voor. Deze factureren wij weer 1 op 1 door naar jou.

De kosten hiervoor kan je hoogst waarschijnlijk gewoon verhalen bij je leverancier. Je kunt hier van te voren ook afspraken over maken, zodat je niet voor een verassing komt te staan. 🙂

Was dit een antwoord op uw vraag?