Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesWarehousing
Amazon FBA leveringen
Amazon FBA leveringen
Kenny Lipman avatar
Geschreven door Kenny Lipman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je gebruik maakt van Fulfilment by Amazon en een FBA-zending voormeld dan dienen er aan bepaalde voorwaarden voldaan te worden. Amazon werkt met 'preferred carriers' en transportbedrijven dienen in een bepaalde tijdslot de zending aan te leveren. Onze vervoerders hebben hier ervaring mee en zorgen ervoor dat er geen tevergeefse ritten gedaan worden. Hierdoor heb je geen zorgen en kun je genieten van het verkopen op marketplaces zoals Amazon. šŸš€

Tarieven

Bereken hier eenvoudig de tarieven voor leveringen aan Amazon door heel Europa! Bij Amazon leveringen op een pallet is er een boeking fee van 75 EUR van toepassing, omdat de vervoerder in een specifiek tijdslot moet leveren. Voor parcel leveringen is er geen toeslag voor Amazon leveringen.

Voorwaarden

  • Labelen van pallets: bij het aanmaken van de uitlevering, upload je de shipping labels van Amazon.

  • Pallet opbouw: er is een maximale hoogte (180CM) & gewicht (1000kg) van toepassing wanneer je aanlevert bij Amazon.

    • Bij een pallet zwaarder dan 500kg, moet er een 'heavy goods' label op de pallet komen. Deze kun je ook uploaden tijdens het aanmaken van een uitlevering.

  • Looptijd: Looptijden naar de Amazonlocaties kunnen niet worden gegarandeerd. De leverdatum is afhankelijk van het bij Amazon verkregen ''delivery slot''. In het geval van een Vendor shipment met ''delivery window'' zal de vervoerder het slot binnen dit venster aanvragen.

    • In de calculator geven we een verwachte levertijd aan.

Procedure

Ik zal hieronder de procedure omschrijven, zodat je ziet hoe je eenvoudig gebruik kunt maken van Amazon FBA via Cargomate:

  1. Je maakt eerst een voormelding aan bij Amazon zelf. Uit deze voormelding krijg je het volgende, welke je nodig hebt om een transport bij ons aan te maken:

    1. ASN of FBA-nummer

    2. PO-nummer of Amazon Reference-ID

  2. Maak een uitlevering aan in het opslag portaal onder 'uitleveringen' --> 'aanmaken'.

  3. In stap 1, kies voor 'Fulfilment by Amazon'. Je kunt hier geen leverdatum selecteren, omdat onze vervoerder de afspraak maakt bij Amazon. Natuurlijk zal deze afspraak zo snel mogelijk geboekt zijn.

  4. Geef het juiste adres aan, en upload de labels

  5. That's it! De zending wordt de dag na aanmaken geladen door de vervoerder. Door middel van de Track & Trace blijf je op de hoogte van de status van de zending. šŸ’ŖšŸ¼


ā€‹

Was dit een antwoord op uw vraag?