Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesLogistiek
Hoe werkt Cargomate?
Hoe werkt Cargomate?

Van A tot Z

Kenny Lipman avatar
Geschreven door Kenny Lipman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je account is geverifieerd en je kunt gebruik maken van Cargomate. Misschien ben je nog nieuw en begrijp je het dashboard en het transportproces niet goed... daar zullen wij je bij helpen! Neem gerust een kijkje in ons Help Center. 😄

Hoe komt mijn zending van China naar de Benelux? 🤔

Daar komt veel bij kijken. Wij nemen dit proces graag volledig voor je uit handen. Hieronder is een klein overzicht weergegeven van hoe het transportproces eruit ziet voor jou.

1. Boeking aanmaken
Je meldt de producten die je wilt laten verzenden aan in het dashboard. Dit doe je gemakkelijk door een account aan te maken en een boeking aan te maken in het dashboard van Cargomate onder 'Boeking aanmaken'. Bij stap 1 van het aanmaken van je boeking kun je kiezen voor een lucht- of zeevracht zending.

2. Verzameling
Zodra wij jouw boeking ontvangen, checken wij even of we alle benodigde gegevens hebben. Wanneer je boeking is goedgekeurd, krijg je van ons de contactgegevens van onze lieve agent in China. Je leverancier kan vervolgens contact opnemen en zij kunnen dan de binnenlandse verzending in China regelen.

3. Verzending
Zodra alle goederen verzameld zijn, worden deze verzonden via boot of vliegtuig naar het land van bestemming. Op dit punt ontvang je de transportfactuur van je zending.

4. Inklaring
Goederen moeten eerst ingeklaard worden door de douane, wat vervelend administratief werk is... Wij nemen het volledige inklaring proces op ons, zodat jij je kunt focussen op je business!

5. Betaling
Zodra de invoerrechten en BTW-kosten van de douane bekend zijn, sturen we je de douanefactuur. Je goederen komen direct naar het gewenste adres! ✅

6. Aflevering
Bij luchtvracht ontvang je de zending binnen 7-10 dagen nadat ze bij ons magazijn zijn aangeleverd. Bij zeevracht ontvang je de zending binnen 5-6 weken nadat ze bij ons magazijn zijn aangeleverd. Voor minimale verzendkosten zijn jouw producten nu klaar om verkocht te worden. 😎

7. Opslag

Waar kan ik nou een boeking aanmaken? 🤔
In het dashboard kun je je boeking voor luchtvracht en zeevracht aanmaken. Veel gegevens zul je waarschijnlijk zelf kunnen invullen, maar je hebt ook gegevens van je leverancier nodig. Dit zijn bijvoorbeeld de HS code van je product of de commercial invoice. Je kunt naar het dashboard gaan door op onderstaande knop te drukken.

Ten slotte, we hebben een Handleiding voor luchtvracht en een handleiding voor zeevracht waar je altijd op terug kunt vallen.

Mochten er onduidelijkheden zijn, of kom je ergens niet uit, laat het ons dan direct weten. We zijn te bereiken op forwarding@boloo.co en in de chat op forwarding.boloo.co en we helpen je graag verder. 🚀


Was dit een antwoord op uw vraag?