Alle collectiesDashboardBedrijfsgegevens
Hoe pas ik mijn DV (Directe Vertegenwoordiging) & bedrijfsnaam aan?
Hoe pas ik mijn DV (Directe Vertegenwoordiging) & bedrijfsnaam aan?

Lees hieronder welke stappen je moet doorlopen om je DV aan te passen en te ondertekenen!

Sten van Zijl avatar
Geschreven door Sten van Zijl
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ik ga je in dit artikel kort uitleggen wat een DV precies inhoudt, waar deze voor nodig is en hoe je deze aanpast & ondertekend via je eigen dashboard!

Waarvoor dient een DV?

Een DV is nodig om ons toestemming te geven, alle inklaringen te verzorgen voor je. Hierbij dient de douane-expediteur een douaneaangifte in naam en voor rekening van de belanghebbende. De belanghebbende is de aangever en daarmee aansprakelijk voor de aangifte en hoe deze is ingediend.

Daarom is het van belang dat jij als e-commerce ondernemer de juiste HS-codes, een juiste inkoopfactuur (Invoice) en de juiste hoeveelheden producten & dozen opgeeft bij het aanmaken van de boeking.

Hoe pas ik mijn DV aan?

Je kan de DV vinden door in jouw dashboard naar Instellingen te gaan en daar te klikken op Documenten. Hier vindt je het uittreksel van de KvK & de DV. Door op de blauwe tekst 'Klik hier om het document te tekenen' te klikken kom je in een volgend scherm waarin je alle gegevens al ingevuld ziet staan van jouw bedrijf. Deze gegevens worden automatisch ingevuld, omdat je deze al hebt ingevuld in het dashboard. Het enige wat jij hoeft te doen is eventueel ontbrekende informatie & de verplichte vakken invullen. Daarnaast zet je onder elke pagina een handtekening en vervolgens rond je het af door op de groene knop Finalize te klikken. De DV is nu succesvol ondertekend!

Waarom kan ik mijn bedrijfsnaam niet aanpassen?

Het is je wellicht opgevallen dat het niet mogelijk is om de bedrijfsnaam zelf aan te passen. De reden hiervoor is omdat we merkte dat er hier soms verkeerde of oude bedrijfsnamen werden ingevuld. Dit zorgde voor vertraging bij inklaringen van de betreffende bedrijven, omdat er aan het BTW-nummer dat op de DV stond, een andere bedrijfsnaam zat gekoppeld.

Om die reden hebben we ervoor gekozen de bedrijfsnaam automatisch in te vullen aan de hand van het BTW-nummer dat er is ingevuld in het dashboard. Op de website van de Europese Commissie kan je jouw BTW-nummer invullen om te checken welke bedrijfsnaam eraan gekoppeld is. Op deze pagina zijn enkel de bovenste 2 vakken relevant voor je.

Let op dat je de 2 letters 'NL', die voor je BTW-nummer staan, niet invult. Dat het een Nederlands BTW-nummer betreft geef je namelijk al aan bij het eerste vakje. In het tweede vakje vul je dus, alles wat na 'NL' komt, in en vervolgens klik je op enter. Je zult dan op de onderstaande pagina terecht komen. Hier kan je zien welke bedrijfsnaam er gekoppeld is aan het BTW-nummer dat je hebt ingevuld.

Mocht hier nou wat anders uitkomen dan dat je had verwacht, kan je hierover contact opnemen met de Belastingdienst. Zij kunnen je hierin verder helpen!