Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesRegistreren
Hoe kom ik aan het EORI-nummer?
Hoe kom ik aan het EORI-nummer?

Alles wat je moet weten over het EORI nummer, hoe je deze kunt vinden en actief kunt stellen

Kenny Lipman avatar
Geschreven door Kenny Lipman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is een EORI-nummer?

Net zoals je BTW-nummer staat je EORI-nummer (Economic Operators Registration and Identification) gekoppeld aan je onderneming. Een EORI-nummer is een identificatienummer van jouw bedrijf, die de douane gebruikt. De douane kan via het EORI nummer sneller gegevens (voor jou) uitwisselen in de EU.

Jij importeert goederen buiten de EU, namelijk uit China en vervolgens wordt er hier in Nederland (EU) een importaangifte gedaan, hiervoor is het EORI-nummer nodig.

Hoe activeer ik mijn EORI-nummer?

Voordat jij en de douane gebruik kunnen maken van jouw EORI nummer moet het actief zijn. In sommige gevallen komt het voor dat je EORI nummer automatisch actief wordt gesteld (voor Belgen is dit uit ervaring altijd het geval) maar vaak moet je dit zelf doen, ook dit is een erg simpele handeling.

  1. Valideer hier of je EORI nummer actief is.

  2. Als er "This EORI number is not valid" staat dan is je EORI nog niet actief en ga je door naar stap 3! Staat er "This EORI number is valid"? Dan ben je klaar.

  3. 🇳🇱 Voor onze Nederlandse ondernemers je EORI nummer activeren op de volgende manier. Het activeren van je EORI nummer kan je doen door dit formulier digitaal in te vullen, het vervolgens te downloaden en te e-mailen naar EORI.aanvragen@belastingdienst.nl. Het kan 1 tot 3 werkdagen duren voordat de Belastingdienst je EORI nummer op actief zet.

    🇧🇪 Voor onze Belgische ondernemers kun je het EORI nummer aanvragen door dit formulier te mailen naar EORI.be@minfin.fed.be!

Was dit een antwoord op uw vraag?